Κέντρο Σχολικής Μελέτης - Eργαστήριο Αγγλικών - AfterSchoolClub - Χαλάνδρι - Επιπλέον Δραστηριότητες

Επιπλέον Δραστηριότητες
Επιπλέον Δραστηριότητες

Οι επιλεγμένες δραστηριότητες που συμπληρώνουν την καθημερινή μελέτη επιδρούν θετικά στην ολόπλευρη μαθησιακή ανάπτυξη και ψυχολογία των παιδιών μας και τα γεμίζουν όμορφα συναισθήματα. Στόχος μας είναι να ενσωματώσουμε την κίνηση στην καθημερινότητα των παιδιών και να συμβάλλουμε στην καλή φυσική τους κατάσταση, καθώς νους υγιής εν σώματι υγιεί. Συνδυάζοντας παιχνίδι και μάθηση, βοηθάμε τα παιδιά να αναπτύξουν τις γνωστικές και κοινωνικές τους δεξιότητες.  Οι δραστηριότητες είναι ειδικά διαμορφωμένες με βάση τις ανάγκες των μικρών μας φίλων.  Κρίνουμε απαραίτητη την παιδαγωγική προσέγγιση σε όλες τις δραστηριότητες και σε κάθε συναναστροφή με παιδιά. Οι ψυχοπαιδαγωγικές δραστηριότητές μας οργανώνονται από την ψυχολόγο μας η οποία ειδικεύεται στην ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων.

 

Χορός - Zumba kids - Hip/Hop

 

Τα παιδιά προπονούνται και χορεύουν ακούγοντας τα αγαπημένα τους μουσικά κομμάτια, καθώς μαθαίνουν συγχρονισμό και συντονισμό. Tο συγκεκριμένο μας αγαπημένο  πρόγραμμα εκγύμνασης τα αποφορτίζει και φτιάχνει τη διάθεση τους. Η χορογράφος και δασκάλα κλασικού και μοντέρνου χορού, Έρρικα Φουντούλη, υπόσχεται ατελείωτη διασκέδαση!

 

Θεατρικό Παιχνίδι (ελάχιστη συμμετοχή: 4 παιδιά)

 

Συμβάλλει στην έκφραση του εσωτερικού κόσμου του παιδιού και δρα θεραπευτικά αναπτύσσοντας ενσυναίσθηση (empathy). Τα παιδιά εκφράζονται, αποφορτίζονται και μαθαίνουν, μέσα από θεατρικό παιχνίδι.  

 

Mom/Dad & kid Yoga (ελάχιστη συμμετοχή: 4 παιδιά)


Η γιόγκα βοηθάει τα παιδιά να αποβάλλουν την ένταση της ημέρας και να "κλείσουν" το απόγευμά τους ήρεμα με αυτοπεποίθηση, μιας και στη γιόγκα δεν αποτυγχάνει  κανείς. Ετσι συμβάλλει στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης αλλά και της  αυθεντικότητάς τους, ενώ παράλληλα ενισχύεται το δέσιμο μαμάς/μπαμπά και παιδιού. Τα οφέλη είναι πολλά και για τους δύο αλλά το κυριότερο όφελος είναι ο αποκλειστικός και ποιοτικός χρόνος με το παιδί. 

 

Ψυχοπαιδαγωγικές δραστηριότητες

 

Με ποικίλες δραστηριότητες (ζωγραφική, παραμύθι κ.α)  που συνδυάζουν παιχνίδι και μάθηση βοηθάμε τα παιδιά να αναπτύξουν τις γνωστικές και κοινωνικές δεξιότητες τους. Μέσω ευχάριστων και ομαδικών ψυχοπαιδαγωγικών δραστηριοτήτων τους δίνουμε την ευκαιρία να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, τη φαντασία τους και τις πνευματικές τους δεξιότητες. Τα παιδιά κατανοούν και εκφράζουν τα συναισθήματά τους ενώ παράλληλα τα βοηθάμε να απαλλαγούν από συναισθηματικές δυσκολίες όπως είναι το άγχος. Τις ψυχοπαιδαγωγικές δραστηριότητες οργανώνει η ψυχολόγος μας Μαργαρίτα Πολυδωροπούλου. 

 

Παιδική Ζωγραφιά - Ιχνογράφημα (ελάχιστη συμμετοχή: 4 παιδιά)

 

Το παιδικό ιχνογράφημα βοηθάει στην κατανόηση του ψυχισμού και της προσωπικότητας ενός παιδιού και μπορεί να μας δείξει πιθανές ανάγκες, φόβους, άγχη, αλλά και δυνατά σημεία του χαρακτήρα του. Τα παιδιά ζωγραφίζουν,  εκφράζονται και εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους, ενώ παράλληλα μας επικοινωνούν τις ιστορίες τους. Θεωρείται ο ευκολότερος τρόπος να "αφηγηθούν" γεγονότα που θα έμεναν άγνωστα ή ελλιπώς αποσπασματικά. Το χρησιμοποιούμε κυρίως ως τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας και δευτερευόντως ως μέσο αξιολόγησης.

Ο «κόσμος» των παιδικών σχεδίων διερευνάται από την ψυχολόγο μας Μαργαρίτα Πολυδωροπούλου, η οποία ειδικεύεται στο παιδικό ιχνογράφημα (προβολικές δοκιμασίες), και στην ψυχική υγεία των παιδιών και εφήβων.

Κέντρο Σχολικής Μελέτης - Eργαστήριο Αγγλικών - AfterSchoolClub - Χαλάνδρι - Επιπλέον Δραστηριότητες
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ